Als u bij betalingsachterstand op tijd actie onderneemt en in gesprek gaat, voorkomt u ergere problemen.

Betalingsachterstand, wat nu?

Is het elke maand weer spannend of u de rekeningen kunt betalen? Moet u keuzes maken en kijkt u of betalingen nog wel even kunnen wachten? Krijgt u het benauwd als de deurbel gaat vanwege onbetaalde rekeningen?

Er zijn allerlei situaties te bedenken die tot betaalachterstand leiden. Door een onverwachte gebeurtenis kunnen geldzorgen ontstaan. De meeste mensen houden die onrust vervolgens het liefste voor zichzelf. Vaak uit schaamte voor geldproblemen. Komt u dit bekend voor? Of herkent u een gevoel van onmacht
als u contact zoekt met betrokken organisaties?

Erover praten helpt
Veel mensen willen problemen met geld zelf oplossen, maar verliezen al snel het overzicht. Schulden lopen dan onnodig hoger op, alleen al door extra incasso- en deurwaarderskosten. Ondertussen lopen de lasten zoals de zorgverzekering, huur, water en energie gewoon door. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk de juiste acties te nemen. Gemeenten bieden daarbij ondersteuning. Zo ook de gemeente Zwijndrecht.

Erger voorkomen
Als u bij betaalachterstand op tijd actie onderneemt en in gesprek gaat, voorkomt u ergere problemen. Het helpt om een goed overzicht te maken van de inkomsten en uitgaven. Tijdig reageren op een nieuwe situatie geeft meer inzicht. Zodat u weet wat er voor alledaagse boodschappen overblijft en waarop u kunt besparen. Ons stappenplan helpt u daarbij op weg. En komt u er niet helemaal uit, laat het ons dan weten. Wij kijken graag met u mee.