Tips Samen sneller schuldenvrij

 TIP 1 
Schulden vanwege crisis voorkomen
Een crisis zorgt bij veel mensen voor onrust. Uitgaven lopen door, terwijl mensen onzekerheid hebben over hun inkomen. De overheid zet steun in voor de mensen die dit nu nodig hebben. Wilt uw weten welke regelingen voor uw situatie van toepassing zijn? Dan kunt u terecht op de website van de Sociale Dienst Drechteden.

 TIP 2 
Recht op toeslagen
Eventuele toeslagen ontvangt u maandelijks op uw rekening. Aan het einde van het jaar ontvangt u van de belastingdienst een definitieve berekening. Wijzigt uw huishouden of inkomen in de loop van het jaar? Neem dan direct actie en bereken opnieuw uw toeslagen. Hiermee voorkomt u dat u een bedrag terug moet betalen. Wilt u hierbij geholpen worden? Dan kan het Bureau Sociaal Raadslieden u hierbij helpen. Sociaal raadslieden zijn professionele hulpverleners. Zij weten precies waar u recht op heeft en bij welke organisatie u wat moet regelen.

 TIP 3 
Check uw recht op huurtoeslag
De huurtoeslag is altijd gekoppeld aan inkomen en de hoogte van de huur. Sinds 1 januari 2020 is er meer ruimte voor huurtoeslagen. Kwam u eerder niet in aanmerking, dan is het verstandig om opnieuw een berekening te doen. Misschien heeft u recht op meer huurtoeslag dan u denkt. De proefberekening doet u op de website van de belastingdienst. Vindt u dit ingewikkeld, dan kan het Bureau Sociaal Raadslieden u hierbij verder helpen.

 TIP 4 
Hulp krijgen bij belastingaangifte
Heeft u hulp nodig bij de jaarlijkse belastingaangifte? Het Financieel Hulphuis kan helpen bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Ieder jaar kunt u aanschuiven bij een aantal invuldagen. Voor een afspraak of meer informatie neemt u contact op via 078-7508967 of info@financieelhulphuis.nl.

 TIP 5 
Uw kinderen mee laten tellen
Als kinderen om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten, staan zij vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil kinderen van 4 tot 18 jaar mee laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. De gedachte is dat elk kind daar recht op heeft. Zo kunnen kinderen zich ontplooien en ontwikkelen. Wilt u weten wat er voor uw kind mogelijk is? Meer informatie vindt u op de website van Leergeld Drechtsteden.

 TIP 6 
Besparen op kleding
Heeft u een klein budget en wilt u voordelig aan kleding komen? Dan kunt u binnen Zwijndrecht op diverse plekken terecht voor gratis of goedkope kleding:
• Kledingbank Zwijndrechtsewaard, Sumatralaan 60 (neem een bewijs van uw uitkering en geldig legitimatiebewijs mee)
• Kledingkringloopwinkel Nehemia, Antoni van Leeuwenhoekstraat 18
• Kringloopwinkel Opnieuw & Co, Lindtsedijk 86
• Kindpas- kindpakket via de Stichting Leergeld, website van Leergeld Drechtsteden

 

Zonder oordeel luisteren en met u meedenken

Tips geven die voor uw situatie werken

Sneller contact krijgen met onder-steunende organisaties

Uitzoeken op welke financiële steun u recht heeft

Meegaan naar afspraken als u dit prettig vindt